Dev derbi!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisi bu akşam başlayacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki dev randevu saat 20'de başlayacak.

Dev derbi!

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası ve Euroleague finallerinin ardından bu kez Lig finalinde karşı karşıya gelecek.

Normal sezonu 24 galibiyet - 2 mağlubiyetle lider bitiren ve saha avantajını elinde bulunduran sarı kırmızılılar, çeyrek finalde Orduspor'u 2-0 ve yarı finalde de Botaş'ı 3-0 geçerek finale yükselmişti. Ligdeki son şampiyonluğunu 1999-2000 sezonunda yaşayan Galatasaray'ın müzesinde 11 lig kupası bulunuyor. Ekaterinburg'deki Sekizli Finaller'de Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarının altına imza atan Aslan'da eksik oyuncu bulunmuyor.

Galatasaray gibi Fenerbahçe'nin de 11 lig şampiyonluğu var. 2005-2006 sezonundan bu yana 8 sene üst üste şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe 23 galibiyet - 3 mağlubiyetle ligi ikinci sırada tamamladı. Play-off'ta Beşiktaş ve Kayseri Kaski engellerini maç vermeden geçen ve adını finale yazdıran sarı lacivertlilerde eksik oyuncu yok.

Ezeli rakipler bu sezon 6'ncı kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, Türkiye Kupası finali, normal sezon liderliği ve Euroleague finalinde rakibini mağlup ederken, Fenerbahçe de Cumhurbaşkanlığı, ligdeki ilk maç ve Sekizli Final grup maçlarında sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Serideki ikinci maç pazar günü saat 15.00'te yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

ulusalkanal.com.tr