Erdoğan iki yerden yalanlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "PYD, bin 300 kişilik ÖSO gücünü kabul etti" açıklamasına ardı ardında yalanlama geldi. PYD Eş Başkanı Salih Müslüm, "Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil" dedi. ÖSO kanadından da "iddiaların tamamen asılsız" açıklaması yapıldı.

Erdoğan'ın bu iddiasını önce PYD ardından da ÖSO yalanladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Estonya ziyaretinde PYD'nin Özgür Suriye Ordusu'ndan 1300 kişilik militan gurubunu kabul ettiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın bu iddiasına önce PYD kanadından yanıt geldi. Reuters haber ajansına konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, anlaşmayı yalanladı. Müslim, "ÖSO ile hali hazırda iletişim kurmuş durumdayız, ancak Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil" dedi.

PYD'nin açıklamasının ardından da Suriye'ye karşı çatışan Özgür Suriye Ordusu adlı terörist gruptan açıklama geldi. ÖSO'nun sözde Halep Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, "iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi."

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından açıklama yapan Saket, "Biz bin ülkenin desteklediği Kobani'ye asker gönderip Halep'i köpeklere bırakacak kadar akılsız mıyız?" dedi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan yalanlama pyd ÖSO