Aileler Davutoğlu'ndan şikayetçi

IŞİD'in 81 gündür elinde tuttuğu rehinelerden Derviş Öztürk'ün kardeşi Dursun Öztürk Aydınlık Gazetesi'ne konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren Öztürk, "dünya bize düşman, Davutoğlu başarılı bir bakandı da şimdi başbakan mı oldu" dedi. Ailelerin ise tedirgin bekleyişi sürüyor.

Aileler Davutoğlu'ndan şikayetçi

IŞİD’in 81 gündür elinde tuttuğu rehinelerden halen bir haber yok. Ailelerin tedirgin bekleyişi sürüyor. Bazı rehineler ölümü sağ mı bilen yok.

Terör örgütü IŞİD'ın Musul’daki Türk konsolosluğuna yaptığı baskında rehin aldığı 49 kişi'den Derviş Öztürk'ün kardeşi Dursun Öztürk, Aydınlık’a konuştu.

Ağabeyinin hayatından endişe eden Öztürk, Başbakan olarak seçilen Ahmet Davutoğlu’na tepki gösterdi.

"Sanki çok başarılı bir bakandı da şimdi Başbakan yaptılar. Bütün dünya bize düşmanken bu adam şimdi Başbakan oldu. Bizim sorunlarımızı yine çözmeyecek. Onlara güvenimiz ve inancımız yok. Zaten bu işler Davutoğlu yüzünden oldu. Bu IŞİD terör örgütüne silahları veren biziz, bu adamları bu hale getiren de biziz. Şimdi bizim canlarımızı aldılar"

Konsolosluğun mutfak bölümünde çalışan 2 çocuk babası Derviş Öztürk’ün kardeşi yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

"Son olarak Ankara’da bir toplantı oldu. Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru vardı o toplantıda. Bizlerin numaralarını aldılar. Rehineler hakkında bilgi vermediler. Süreç ilerliyor. Elimiz kolumuz bağlı. Basınla görüşsek yetkililer hemen bize ‘Basınla görüşmeyin. Kimseye haber vermeyin, konuşmayın’ diyorlar”

Yetkililere seslenen Öztürk, "siz birşey yapamayacaksanız bırakın biz yapalım" sözleriyle de sitem etti.

ulusalkanal.com.tr