Çin 26 ülkeye Kovid-19 test kiti bağışladı

Çin koronavirüsle mücadelede hem dünyaya örnek oluyor hem de zor durumdaki ülkelere yardım eli uzatıyor. Salgının etkisini azaltmasından sonra Çin Komünist Partisi'nden yeni kararlar geldi. 16 hastane, işlevini tamamlayıp kapatıldı. 26 ülkeye Kovid-19 test kiti bağışlandı. Karantinadan zarar gören işletmelere kredi desteği verildi.

Çin 26 ülkeye Kovid-19 test kiti bağışladı

Çin Komünist Partisi, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.

Salgının "zirve döneminin" sona ermesinin ardından, misyonunu tamamlayan 16 hastane kapatıldı.

Kapatılan hastaneler, iyice dezenfekte edilecek ve düzenli hastaları kademeli olarak almaya başlayacak. Salgının merkez üssü Vuhan’da da koronavirüs hastaları için belirlenen hastanelerin tamamı mart ayı sonuna kadar normal çalışmalarına dönecek.

Salgın önleme ve kontrol merkezi başkan yardımcısı Hu Shuguang, yaptığı açıklamada, “Vuhan’daki Kovid -19 hastalarının üçte ikisinden fazlası tedavi edildi ve taburcu edildi” ifadelerini kullandı.

Çin bankacılık sektörü de harekete geçti. Küçük işletmelere sağlanan finansal desteğin artırılması kararı alındı.

Çin Bankalar Kurulu, ülkenin kentsel ticari bankalarının ve özel bankaların, mevcut salgın ortamında 42,8 milyar dolar kredi desteği sağlayacağını açıkladı.

Çin sadece kendi yaraların değil, salgınla mücadele eden ülkelerin yaraların sarmak içinde seferber oldu.

İran, Japonya, Irak ve Peru gibi 26’dan fazla ülkeye 80 binden fazla test kiti bağışlandı. Güney Çin’in Guandong Eyaleti,i koronavirüs ile savaşmaları için Irak’a tıp uzmanları da gönderdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin