TSK, Afrin'de YPG'yi vurdu!

Sınırda konuşlu roketlerin bataryaları ateşlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'deki PYD/PKK hedeflerini obüs ve roket atışlarıyla vurdu. 40'a yakın atışın yapıldığı bölgeden dumanlar yükseldi. PYD/PKK'ya ait tanklar ve araçlar vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 4 koldan Afrin'e harekat başlatacağı iddia ediliyor.

Hem Suriye'den hem de Türkiye'den yapılan hazırlıklarla adeta ablukaya alınan Afrin roket ve obüs atışlarıyla vuruldu.

Kilis'te sınır birliklerine konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlardan Afrin'deki PYD/PKK hedeflerine atış yapıldı.

40'a yakın atışla örgütün mevzideki araçları ve tankları vuruldu. Yükselen alevler Kilis kent merkezinden de görüldü. Vurulan mühimmatların patlama sesleri duyuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e 4 koldan harekat başlatacağı iddiası da basında yer aldı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre harekat konusunda Türkiye ve Rusya anlaştı.

ÖSO'nun da katılacağı harekat planı hazır. Plana göre, harekâtın merkezi Azez olacak. PYD'nin sınıra ağır silahlar sevk ettiğini belirleyen komutanlar; doğudan, batıdan ve kuzeyden operasyona başlayacak.

PYD'ye karşı dört ana noktadan Reyhanlı, Hassa, İslahiye, Kilis Öncüpınar’dan operasyon düzenlenecek. İlk 17 gün süre ile Türkiye, Suriye sınır hattından obüs atışları ile belirlenen PYD hedeflerini vuracak. 18. günden itibaren Suriye sınır hattı içindeki Tel Rıfat, Dayrel Cimal’e ve Minnig hattında da askerî hareketlilik olacak. Asker, kentte yatay düzlem içinde gidecek. Operasyonun 25. gününden itibaren Türkiye’den de hareketlilik sağlanacak ve ÖSO da operasyona katılacak.

Harekata 7 bin TSK ve 13 bin ÖSO askerininde katılacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

pkk afrin kilis