CHP 'sine-i millet' önerisini tartışıyor

CHP, "sine-i millet" önerisini de tartışıyor. Ancak kararın uygulanması şarta bağlı. Hükümet eğer anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarını Meclis'te görüşmek yerine kanun hükmünde kararnamelerle düzenlerse CHP sine-i millet önerisini gündemine alacak.

Batı destekli sokak eylemlerine destek çağrısı yapan CHP yönetimi, "sine-i millet" önerisini de tartışıyor. Ancak kararın uygulanıp uygulanmaması şarta bağlı.

Konu referandumdan hemen sonra toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda gündeme gelmişti. Toplantıda, atılacak adımlar masaya yatırıldı. Bazı parti yöneticileri Sine-i Millet’e gidilmesini önerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı MYK üyeleri öneriye karşı çıktı.

Ancak Kılıçdaroğlu sinei millet önerisini şarta bağladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasaları Meclis'te görüşüldüğü takdirde bu konu kapanacak. Bunun yerine KHK'larla düzenlenirse Meclis Genel Kurulu’ndan çekilme dahil her türlü tepki gündeme gelecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumdan hemen sonra “Toplumsal uzlaşma” adı altında "yeni anayasa" vurgusu yapmıştı. Bir gün sonra "sonuçları tanımıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu'nun BBC'ye verdiği röportajda da sokağa çıkma çağrısı dikkat çekmişti.

ulusalkanal.com.tr

chp