Abdullah Gül'den veda turları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görev süresinin dolmasına sayılı günler kala veda turuna çıktı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ı ziyaret etti.

Abdullah Gül'den veda turları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi 28 Ağustos'ta bitiyor. Gül görevinin son günlerini veda ziyeretlerine ayırdı. Cumhurbaşkanı bu kapsamda ilk olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ardından Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmişti. İkili Başbakanlık merdivenlerinde el sıkışarak poz verirken Abdullah Gül'ün Başbakan Erdoğan'ın ayağına basması dikkat çekmişti.

Gül veda ziyaretlerini Anayasa Mahkemesi Başkan Haşim Kılıç'la sürdürdü. Kılıç’ın makamında yapılan 50 dakika süren görüşmenin başlangıcında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi.

Anayasa Mahkemesi'nden sonra Gül'ün diğer adresi Danıştay oldu. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Danıştay binası önünde karşıladı. Abdullah Gül ve Zerrin Güngör tokalaşmanın ardından birlikte bina içerisine girdi. Basına kapalı veda ziyareti yaklaşık bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a da veda ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Alkan, basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşmeye geçti. Basına kapalı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül cumhurbaşkanlığı erdoğan