İşçi ölümleri gerçeği yansıtmıyor!

Çalışma Bakanlığı 2014 yılı raporlarında, yılda yaklaşık 10 kişinin meslek hastalığından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Peki, bu rakam gerçeği yansıtıyor mu? Meslek Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor İbrahim Akkurt, “Ülkemizde iş kazası sayısı 100 binlerin altında değil. Ama maalesef bunlar kesinlikle kayıt altına alınmamaktadır” dedi.

İşçi ölümleri gerçeği yansıtmıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılında 10 kişinin meslek hastalığından hayatını kaybettiği belirten bir rapor yayınladı.

Uzmanlara göre bu rakamlar gerçeği ifade etmiyor. Başka bir ifadeyle meslek hastalığına bağlı ölümler istatistiklere yansımıyor.

Göğüs ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor İbrahim Akkurt, kayıt sistemi olmadığı için meslek hastalığına bağlı ölümlerin çok azının istatistiklere yansıdığını söyledi.

2014 yılında yaşanan iş kazalarını örnek gösteren Akkurt, aynı yıl istatistiklere yansımayan meslek hastalığına bağlı ölüm sayısının 10 bin olduğunu belirtti.

Gelecekte çalışanları daha fazla risklerin beklediğini söyleyen Profesör Doktor İbrahim Akkurt, Sağlık Bakanlığı’nı da uyardı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

KAMERA: SABRi KAYA

ulusalkanal.com.tr

iş kazaları işçi ölümleri