Lübnan'da tansiyon yüksek

Lübnan'da meydana gelen büyük patlamanın üzerinden 5 gün geçti. Facianın ardından Beyrut'ta hareketli günler yaşanıyor. Binlerce kişi sokaklarda hükümet karşıtı protestolar yapıyor. Hükümet kanadından istifa haberleri de geliyor...

Lübnan'da tansiyon yüksek

Tarihi patlamanın ardından Beyrut'ta tansiyon yüksek. Binlerce kişi, hükümeti protesto etmek için alanlarda.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada en az 158 kişi yaşamını yitirdi.5 bine yakın kişi yaralandı. Yüzbinlerce kişi evsiz kaldı...

Limandaki patlamadan sonra kentte protestolar başladı. "Şehitler Meydanı"nda başlayan protestolar, oldukça sert. Bakanlık binaları göstericilerin hedefinde.

Polisin müdahalesi de eylemler kadar sert oluyor. Kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanılıyor.

İstifalar da peş peşe geldi.

Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında Lübnan halkından özür diledi, " "Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum. Kısa vadede değişim olacağı yok. Beyrut Limanı'ndaki felaketten sonra halkın beklentilerini karşılayacak bir durum kalmadığından hükümetteki görevimden istifa ediyorum."diye konuştu.

İstifa eden billetvekili sayısı da 5'e yükseldi.

ulusal.com.tr

lübnan