TÜSİAD'dan koalisyon ziyareti

Patronlar kulübü TÜSİAD heyeti önce CHP sonra MHP Genel Başkanlarıyla bir araya geldi. AKP-CHP koalisyonu fikrine destek veren TÜSİAD liderlere, "uzlaşın" mesajı verdi.

TÜSİAD'dan koalisyon ziyareti

Patronlar bu talebi önce CHP'ye sonra da MHP'ye iletti. Seçimlerden sonra koalisyon turlarına başlayan TÜSİAD heyeti, Ankara'da liderlerle bir araya geldi.

İlk durak, CHP Genel Merkezi'ydi. Görüşme saat 14.00'te başladı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de katıldı. Yaklaşık bir saat süren basına kapalı görüşmeden sonra Cansen Başaran Symes, açıklama yaptı.

İkinci adres MHP Genel Merkezi oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yapılan görüşme de saat 16.00'da başladı.

Cansen Başaran Symes MHP ziyaretinden sonra da "koalisyon" mesajı verdi. Açılıma ilişkin görüşlerini paylaştıklarını söyledi. TÜSİAD heyeti yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek.