Poyrazköy'de tahliye sevinci

Poyrazköy Davası'nda dün çok önemli bir tahliye kararı çıktı. Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Erme Onat ve Hüseyin Hançer tahliye edildi. Tahliye kararında Ergenekon Davası'nı da yakından ilgilendiren çok önemli bir gerekçe yer aldı. İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk kararını gerekçe gösterdi.

Beklenen karar 4 yıl 9 ay sonra geldi. İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen Poyrazköy Davası'nda 5 tahliye çıktı.

Tutukluluk süreleri 5 yıla yaklaşan Emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay ve Deniz Binbaşı Erme Onat ile 2011'de tutuklanan Deniz Albay Hüseyin Hançer, tahliye edildi. Karar oy birliğiyle alındı.

5 yıl sonra gelen tahliye kararının gerekçesinde çok önemli ifadeler yer aldı. Sözde Ergenekon ile bağlantılı davadaki tahliye kararında Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk ile ilgili emsal kararları gerekçe gösterildi. Kararın kumpas tartışmaları ve TÜBİTAK raporunun ardından gelmesi dikkat çekti.

Ergenekon tutuklularını da yakından ilgilendiren kararın ardından tahliye edilen komutanları karşılamak için yakınları Silivri ve Hasdal'a koştu.

Emekli Binbaşı Bektaş, Cezaevi çıkışında alkışlarla karşılandı.

Bektaş, "kapının bu tarafında olmak, şu anda birşey ifade etmiyor. Çünkü vatan evlatları hala orada yatıyorlar. Son bir tanesi çıkana kadar lütfen hiç birimiz sevinmeyelim oynamalım" dedi.

Tahliye edilen Deniz Albay Hüseyin Hançer, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay ve Deniz Binbaşı Erme Onat ise Hasdal Askeri Cezaevi önünde Türk bayrakları ve alkışlarla karşılandı.

Yurttaşlar muvazzaf komutanları karşılamak için Maltepe'den Hasdal'a gitti.

ulusalkanal.com.tr