Başbakan'dan dolar açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, TRT 1 ve TRT Haber ortak canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım, Suriye'de 4 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanının muhataplarıyla görüştüğünü belirtti. Yıldırım, "tekrarı olmaması konusunda da en kesin ve net şekilde uyarılar yapıldı" dedi. Yıldırım, Avrpa Birliği-Türkiye ilişkileri ve Türkiye'nin Şangay'a yakınlaşmasıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı

Başbakan'dan dolar açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Lirası’nın dolara karşı değer kaybeden ikinci para olduğunu ifade ederek, “Uzmanlar şöyle hesap ediyorlar. ABD Başkanı’nın göreve başladığı, ana kadar kurdaki oynama sürecek. 1,5 ay boyunca dalgalanma olacak. Merkez Bankası faiz kararını kendisi verdi. Biz taraftarı değiliz, inşallah hayırlı olur” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de 4 metmetçiğin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, aynı durumun yaşanmaması için Genelkurmay Başkanının muhataplarıyla görüştüğünü belirtti.

El-Bab'ın etrafının kuşatıldığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik adımlar attığını söyledi. "Türkiye Halep'e girecek" iddialarını da yalanladı.

Başbakan'a Avrupa Parlamentosu'nun müzakereleri durdurma kararı da soruldu.

Yıldırım, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü ile yakınlaşmasını da değerlendirdi.

Yıldırım, Türkiye'nin Şangay ile yakınlaşmasının Avrupa Birliği'ne bir tehdit olmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan dolar Başbakan Binali Yıldırım Türk lirası