F tipi polislere denetimli serbestlik!

Adana'daki F Tipi örgüt operasyonunda tutuklamaya sevk edilen 12 polis serbest bırakıldı, polislere adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı. 1 polis ise savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Dinleme kayıtlarını arşivlemek ve servis etmekle suçlanan 13 polis arasında 2 emniyet müdür yardımcısı ve 4 şube müdürü yer alıyordu.

F tipi polislere denetimli serbestlik!

F-tipi polislere yönelik operasyonda Adana'da tutuklamaya sevk edilen 12 polis denetimli serbestlikle salıverildi.

Adana Sulh Ceza Hakimliği; 2 emniyet müdür yardımcısı ve 4 şube müdürünün aralarında olduğu 12 polisi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 1 polis ise savcılık tarafından salıverilmişti.

Şüpheli 13 polisin emniyet'in veri tabanını kullanarak dinleme kayıtlarını arşivlediği ve servis ettiği belirtiliyor. Polisler önceki gece yapılan operasyonla "kişisel verileri usulsüz ele geçirmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "resmi belgede sahtecilik”le suçlarından gözaltına alınmıştı.

Polislerin sulh ceza hakimliğindeki sorguları 23.00'te başladı ve yaklaşık 8 saat sürdü.

Emniyet Müdür Yardımcıları H.D ve E.Y, Şube Müdürleri Y.Z.T, M.K, S.K, İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, ile S.A. için adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildi.

ulusalkanal.com.tr