Barkey'den Türkiye'ye HDP tehdidi

Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson’ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, “Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclis’e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” dedi.

Barkey'den Türkiye'ye HDP tehdidi

Aydınlık'ın haberine göre, Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson’ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, “Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclis’e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” dedi.

Financial Times gazetesi, Türkiye’deki seçimlere ve HDP’ye ilişkin değerlendirmeler yaptığı bir yazıda Woodrow Wilson’ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey’in görüşleri ile HDP’nin Meclis’e giremediği takdirde bombaların patlayacağını ileri sürdü.

Haberde Barkey’in ifadeleri şu şekilde yer aldı: “Demirtaş her taraftan sorunlarla karşı karşıya. Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson’ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, ‘PKK’nın komutanları Kürt hareketinin liderliğini HDP’ye bırakmak istemiyor. Erdoğan da HDP’nin başarısını engellemek istiyor. Ama Erdoğan her halükarda bir kaybet-kaybet durumuyla karşı karşıya. Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclis’e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak’ diyor.”