Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararı AKP’de çatlağa neden oldu

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararı AKP’de çatlağa neden oldu. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sosyal medya üzerinden, "AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi" sözlerine büyük tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Söylem bütünlüğü olmaması partimize zarar verir” deyince, Şimşek sözlerine açıklık getirmeye çalıştı.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararı AKP’de çatlağa neden oldu

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı AKP içinde çatlağa neden oldu.

AP’nin kararına tepki gösteren ve Avrupa Birliği’nin çökeceğini söyleyen AKP’lilere karşı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek farklı bir söylemle ortaya çıktı.

Şimşek, sosyal medya hesabından, “AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor” sözlerini kullandı.

Şimşek’e bu sözlerinden sonra sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

Tepki verenler arasında AKP’liler de vardı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu sözlerin üzerine yine sosyal medya üzerinden, “15 yıldır bizi bir arada tutan şey söylem bütünlüğü. Buna aykırı her söz, partimize zarar verir” ifadesini kullandı.

Bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, “AB ülkeleri, ayrımcılık, ırkçılık, islamafobi, Türkiyefobiye teslim olmuş çapsız siyasi aktrörlerden kurtulmazsa, AB’nin geleceği yok olur” dedi.

Yurttaşlardan ve AKP’lilerden tepki gelmesi sonucu Başbakan Yardımcısı Şimşek, sözlerine açıklık getirmeye çalıştı.

Şimşek, “1 ve 2. Dünya savaşlarından sonra Avrupa’da barış ve refahın sağlanması başarıdır” dedi. AB’de yükselen ırkçılık ve islamafobinin kıtanın geleceğine tehdit oluşturduğunu söyledi.

Durum tespiti yaptığını ileri süren Şimşek, “bu sözler AB’nin ülkemize karşı tutumunu, tasvip ettiğim anlamına gelmez” diyerek kendisini savundu.

ulusalkanal.com.tr