Suriye'deki ''terörist'' İngilizler

Suriye'deki terör grupları içinde en vahşi yöntemlere başvuran IŞİD ile ilgili bir diğer batı destekli grup olan Özgür Suriye Ordusu önemli bir iddiayı gündeme getirdi. ÖSO Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Tuğgeneral Abdullah El Beşir, IŞİD saflarında bulunan yabancı savaşçılarından çoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu öne sürdü.

Suriye'deki ''terörist'' İngilizler

Sözde Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Tuğgeneral Abdullah El Beşir, Suriye'deki en vahşi terör gruplarından olan IŞİD'le ilgili önemli bir iddia ortaya attı. El Beşir, IŞİD savlarında savaşan yabancıların çoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu öne sürdü.

İngiliz Times gazetesine mektup gönderen El Beşir, IŞİD bünyesindeki İngiliz savaşçıların bazı kişileri başlarını keserek ya da çarmıha gererek idam ettiklerini, kadınlara da kötü muamelede bulunduklarını belirtti. El Beşir, ayrıca IŞİD saflarında savaşanlar arasında, Almanya ve Fransa vatandaşları olduğunu da ileri sürdü.

İngilitere ve ABD'den yardım isteyen ÖSO komutanı El Beşir, IŞİD'in "terörist" olduğunu ifade etti.

Suriye'de üç yılı aşkın süredir devam eden emperyalizm güdümlü savaşta ölenlerin sayısı son verilere göre 162 bini aştı. Avrupa Birliği de bu ay başında, Suriye'de savaşanlar arasında 500 kadar Avrupalı olduğunu açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr