ABD'den tehdit, CHP'den önerge

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Filistinli direniş grubu Hamas üzerinden tehdit etti. ABD Dışişleri açıklamasında Erdoğan'ın 22 Ağustos'ta iki Hamas lideriyle görüştüğü ileri sürüldü. Erdoğan "terör gruplarına destek vermekle" suçlandı. CHP de görüşme iddiasını Meclis'e taşıdı.

ABD'den tehdit, CHP'den önerge

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'yi terör örgütleriyle ilbirliği yapmakla suçladı. ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teröristlerle görüşme suçlaması yöneltildi.

ABD Dışişleri Bakanloığı açıklamasında; "Cumhubraşkanı Erdoğan'ın bu terör örgütüne devam eden desteği sadece, Türkiye'nin uluslararası toplumdan izole olmasına, Filistinlilerin çıkarlarınının zarar görmesine ve Gazze'den yapılan terörist saldırıların önlenmesi için verilen küresel çabaların altını oymaya hizmet ediyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Türk hükümetinin Hamas'la üst düzey temaslarının takip edildiği belirtildi. Bu yıl içinde Erdoğan'ın ikinci kez Hamas liderliği ile görüştüğü belirtilen açıklamada, ilk görüşmenin 1 Şubat'ta yapıldığı hatırlatıldı.

Hamas'la görüşme iddiaları CHP tarafından da Meclis gündemine taşındı. CHP Genel başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz Meclis Başkanlığı'na konuyla ilgili soru önergesi verdi. Önergede, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye'nin İstanbul'a geldiği, Vahdettin Köşkünde Cumhurbaşkanı ve MİT başkanı tarafından kabul edildiği haberleri gündeme gelmiştir. AKP döneminde kaç Hamas üyesine Türk vatandaşlığı verilmiştir?” soruları yer aldı.

ulusal.com.tr

chp abd filistin