Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki çeken hareket

Suriye Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Teğmen Muhammed Kır Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit cenazesinde konuştu. Erdoğan, "Şehidimizi peygamberimizin yanına uğurluyoruz. Osmanlı Mehmetçik için Muhammed'i kullanmadı. Mehmet hatta Mehemmed demiş. İslam dünyasında böyle askerler yok" dedi. Erdoğan'ın cenaze töreninde konuşma yapması tepki çekti. Bu arada Erdoğan konuşma yaparken elini şehidin tabutuna koyduğu görüldü

Suriye Afrin'deki terör hedeflerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır son yolculuğuna uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Afrin şehidini 20 bin kişi son yolculuğuna uğurladı. Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Teğmen Muhammed Kır, memleketi Erzurumda toprağa verildi.

Teğmen Muhammed Kır, 20 bin kişinin katıldığı törenle ebedeyite uğurlandı.

Piyade Teğmen Muhammed Kır, Afrin'de teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit olmuştu. Memleketi Erzurum'a uğurlandı.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görevliydi. Önemli operasyonlarda yer almış, teröristlere büyük kayıp verdirmişti. Teğmen için Çifte Minareli Medrese önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.

TEPKİ ÇEKTİ

Erdoğan cenaze töreninde konuştu.

Erdoğan'ın cenaze töreninde konuşma yapması tepki çekti.

Bu arada Erdoğan konuşma yaparken elini şehidin tabutuna koyduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Sevgili Muhammedimize öncelikle bu şehadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum. Onlar sevgili Peygamberimize ve Peygamberlere en yakın makamda olacaklar. Peygamber Efendimize uğurluyoruz. İnşallah komşu olacaklar. Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi dinimiz için özellikle vatan millet ezanımız için verdiler veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor.

İSLAM DÜNYASINDA BÖYLESİ YOK

Osmanlı Mehmetçik için Muhammed'i kullanmadı. Mehmet hatta Mehemmed demiş. İslam dünyasında böyle askerler yok. Rabbim rahmetiyle tecelli etsin ve Rabbim bizlere de bu makamı lütfetsin diyorum. Rabbim terörle mücadelede özellikle de Afrin savaşında fethini bize yakın kılsın. Çünkü müjdesi var. İnşallah bu müjde bize yaklaşır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Afrin şehidi Muhammed Kır'ı on binlerce Erzurumlu son yolculuğuna uğurladı. Piyade Teğmen Muhammet Kır, Afrin bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olmuştu.

ulusal.com.tr

erdoğan erzurum