İzmir’de 422 kişilik filyasyon ekibi kapı kapı geziyor

Kovid-19’la mücadelede virüsü taşıyanların temas ettiği kişileri belirlemek ve bu kişileri test etmek oldukça önemli. İşte bu işleme tıp dilinde filyasyon deniyor. İzmir’de salgınla mücadelenin neferi olan 422 kişilik filyasyon ekibi ev ev, kapı kapı gezerek virüsün izini sürüyor.

İzmir’de 422 kişilik filyasyon ekibi kapı kapı geziyor

Ev ev, kapı kapı gezen bu sağlık çalışanaları, deyim yerindeyse Kovid-19'un izini sürüyor.

İzmir’de virüs taşıyanların temas ettiği kişileri belirlemek için numune alma görevi yapan 422 kişilik filyasyon ekibi, çok titiz bir şekilde çalışıyor.

Sağlık Bakanlığınca filyasyon ekibinde görevlendirilenler, Kovid-19 testi pozitif çıkan hastanın verdiği bilgilerden yola çıkarak temas ettiği kişilerle ilk başta telefonla irtibat kuruyor.

Ekip, test uygulanacak kişilerden numune alıyor, ardından aldıkları numuneleri, referans laboratuvarlarına teslim ediyor.

Virüsün izini süren filyasyon ekibinin alanda yaptığı çalışma sonuçları, halk sağlığı uzmanlarından oluşan kurul tarafından değerlendiriliyor. Gerek duyulması halinde ekipler, yeniden adreslere yönlendiriliyor.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Doktor Metin Kızılelma, Filyasyon ekibinin yeni vakaların belirlenmesinde çok dikkatli çalıştığını söyledi.

Filyasyon ekibinde çalışan diş doktoru Büşra Ulusoy bir savaş verildiğini, kendilerinin de bu savaşın bir neferi olduğunu dile getirdi.

ulusal.com.tr

izmir koronavirüs filyasyon ekibi