İzmir'de yeni Askeri Casusluk Davası

Özel Görevli İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi 149 komutanın yargılanacağı yeni askeri casusluk iddianamesini kabul etti. İddianame şüpheli ifadeleri bile alınmadan alelacele hazırlandı. İddianamenin özel görevli mahkemeleri kaldıran kanun onaylanmadan hemen önce kabul edilmesi de dikkat çekti.

İzmir'de yeni Askeri Casusluk Davası

Özel görevli mahkemeler, kumpas ve yeniden yargılama tartışmalarıyla kaldırılırken İzmir'de yeni bir askeri casusluk davası açıldı.

Özel Görevli İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi alelacele hazırlanan yeni askeri casusluk iddianamaesini kabul etti. Soruşturma aşamasında şüpheli ifadeleri bile alınmadı. Savcı Zafer Kılıç sadece mağdur olarak gösterilen kişilerin ifadelerine başvurdu. Davada 149 kişi yarglanacak. Kamuoyu Savcı Kılıç'ı İzmir'de görülen ve 310 Türk Subayı'nın hedef alındığı casusluk iddianamesi ile tanımıştı.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre yeni davada yargılanacak tüm isimler İzmir'deki ilk askeri casusluk davasında da yargılanıyor. Yeni iddianamenin yaklaşık 500 sayfa olduğu öğrenildi.

Savcılığın iddiasına göre askeri casusluk davasına delil gösterilen Pandora veri tabanındaki bir bölümün şifresi yeni çözüldü. Bu bölümde bazı askerlerle ilgili yeni belgeler ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Avukatlar ise sürece tepkili. Dava savukatları şüphelilerin ifadesi alınmadan iddianame hazırlanamayacağını vurguladı. Avukatlara göre yeni davanın iki amacı var: hem suçların ağırlaştırılması sağlanıyor, hem de birinci iddianamede ortaya çıkan kumpas ve eksiklikler giderilmeye çalışılıyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

izmir iddianame Askeri Casusluk Davası