Kalın'dan Doğu Akdeniz çağrısı: "Kaynakları adil bir şekilde paylaşalım"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbarahim Kalın, gündeme ilişkin konuştu. Kalın, Libya’daki siyasi girişimi desteklemek için orada olduklarını söyledi. Doğu Akdeniz'deki kaynaklar için de kıyısı olan ülkelere seslendi, "Adil bir paylaşım istiyoruz" dedi.

Kalın'dan Doğu Akdeniz çağrısı: "Kaynakları adil bir şekilde paylaşalım"

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbarahim Kalın gündeme ilişkin değerlendrirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Katar ve diğer bazı ülkelerle birlikte Libya’daki siyasi girişimi desteklemek için orada olduğunu söyledi. Libya’da siyasi çözüm olacağına inandıklarını kaydeden Kalın, Sirte ve Cufra’da bir yıl boyunca askeri yığınak yapıldığını ve bundan endişe duyduklarını ifade etti. Kalın, Türkiye’nin Libya’nın bölünmesi ile ilgili resmi ve gayri resmi planlara karşı çıktığını kaydetti.

Libya’da herhangi bir devletle karşı karşıya gelmek istemediklerini vurgulayan Kalın, Mısır’ın Libya’nın komşusu bir ülke olduğunu ve orada yapıcı bir rol üstlenebileceğine inandıklarını belirtti.

Kalın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin darbeci Hafter’e destek için Sudan, Nijer ve Çad gibi ülkelerden paralı askerler getirmesini eleştirdi, "endişe duyuyoruz" dedi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerginlik istemediğini belirten Kalın, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin bölgenin barış ve refah içinde olmasına katkı sağlayabileceğine ve tabii kaynaklarını adil bir şekilde paylaşabileceğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, Rusya ile Suriye'de olduğu gibi Libya'da da yardımlaşabileceğini ifade eden Kalın, bunun üçüncü bir ülkenin aleyhine olmayacağını söyledi.

ulusal.com.tr

libya