''Hakimler dosyaları incelemeden karar verdi''

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, F tipi örgüt soruşturmasında tutuklu isimler hakkında tahliye kararı verilmesine ilişkin değerlendirme yaptı. Yılmaz, hakimlerin dosyaları incelemeden tahliye kararı verdiğini belirtti, "33 yıldır bu işteyim böyle bir şey görmedim" dedi.

''Hakimler dosyaları incelemeden karar verdi''

F tipi örgüt soruşturmasında, tutukluların tahliye etmek için görev ve yetki dışına çıkan hakimlerin tutuklanmasına yol açan raporu nedeniyle eleştirilen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Daire’nin Başkanı Mehmet Yılmaz konuştu. Milliyet gazetesine röportaj veren Yılmaz, hakimlerin tahliye kararını dosyaları incelemeden verdiklerini belirtti.

586 klasör dosya olduğu belirten Yılmaz, "Bir hâkim böyle bir şey yapabilir mi? 33 yıldır bu işteyim, böyle şey görmedim" dedi. Yılmaz, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndan örnek verdi, hakimin yetkisiz, verdiği kararın da hükümsüz olduğunu belirtti.

Hukuksuz karar alındığı için HSYK'nın olaya müdahale ettiğini söyeleyen Yılmaz, "HSYK sadece bu kaosu dindirmek için kararlar aldı." dedi.

Yılmaz, siyasi kurumların yargıya karışmaması gerektiğini belirtti, Cumhuriyet emanetine sahip çıkacaklarını ifade etti.

"92 yıllık Cumhuriyetin emanetini devraldık, onu koruyacağız. Herkes yargıya güvenmeli. Balyoz kararı ortada. Yargıtay’ın mahkumiyetleri onadığı karar var, ardından aynı delillerle yerel mahkemenin verdiği beraat kararı var. Bunları yok sayamayız. Türkiye’nin yargısı hukuk konuşur hale gelecek"

ulusalkanal.com.tr