Timur Selçuk'un vefatının 1. yıl dönümü: Selçuk'u saygı ve özlemle anıyoruz
Büyük sanatçı Timur Selçuk, 6 Kasım 2020 tarihinde aramızdan ayrıldı. Müzik dünyasına eşsiz eserler bırakan Selçuk'un vefatının 1. yıl dönümü yaşanıyor.
Türk müziği büyük bir aydın ve usta bir sanatçı olan Timur Selçuk'u bir yıl önce bugün 6 Kasım 2020'de kaybetti.
74 yaşında hayata gözlerini yuman Timur Selçuk, hayatı boyunca emperyalizm ve iş birlikçileri ile mücadele etti.
Müzik dünyasına eşsiz eserler bırakan Selçuk, FETÖ'cü Ergenekon kumpasına karşı da en ön cephede direnenler arasındaydı.
Selçuk, 2013 yılında vatanseverleri Silivri barikatına çağırmıştı. Usta bestekar HDP'ye baraj atlatma kampanyasına da savaş açmıştı.
TİMUR SELÇUK KİMDİR?
2 Temmuz 1945'de İstanbul'da dünyaya gelen usta sanatçı, Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğluydu.
Eşsiz yeteneği ile 5 yaşında piyano çalmaya başladı. 7 yaşında da ilk konserini verdi.
Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirdi.
1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurdu. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda da 10 yıl çalıştı.
Müzik dünyasına eşsiz eserler bırakan Timur Selçuk, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.
Türkiye'de çok sesli müziğin öncülerinden olan Selçuk, 1989 yılında Grup Pan'ın seslendirdiği Bana Bana adlı şarkıyla ülkemizi temsil etti.
Emek mücadelesine sonsuz destek verdi. 1 Mayıs alanlarında marşlarla coştu, coşturdu..
Unutulmaz marşların bestecisi Usta bestekar Timur Selçuk, aydın sorumluluğu ile halkının bir adım önündeydi. Her zaman tehlike ve tehditlere karşı uyardı milletini. FETÖ'cü Ergenekon kumpasına karşı 5 Ağustos 2013'te vatanseverleri Silivri barikatına çağırdı.
Selçuk, ABD'nin taşeronu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye baraj atlatma kampanyasına savaş açmıştı.