İBB'den 28 milyon TL'lik ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 günlük Güney Kore ziyareti için 28 milyon liralık bütçe ayrıdı. Ayrılan devasa bütçe tartışma konusu oldu. Öneri, bütün itirazlara rağmen AKP'li Belediye Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB'den 28 milyon TL'lik ziyaret

Megakent İstanbul ulaşımdan suya birçok sorunla boğuşurken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışma yaratan bir ziyaret kararı alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 günlük Güney Kore ziyareti için 28 Milyon Lira tutarında bütçe ayırdı.

Büyükşehir Belediyesi, 12-22 Eylül tarihleri arasında Güney Kore’de İstanbul’u tanıtma etkinliklerine katılma kararı aldı.

Geçtiğimiz yıl 35 ülkeden temsilcilerin katılımıyla yapılan ‘İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO 2013’ etkinliği yapılmıştı. Bu yıl da etkinliğin ikinci kez düzenlenmesi planlandı.

Bu yılki etkinlik için Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu ile AB ve Dış İlişkiler Komisyonu’nu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bütçeden harcama yapma yetkisi veren rapor sundu. Rapor, Belediye Meclisi’nde CHP’li üyeler muhalefet etmesine rağmen, AKP'lilerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Etkinlik için Güney Kore'ye 200 kişilik bir ekibin gideceği öğrenildi. CHP'li Meclis üyeleri ise sayının makul bir seviyeye çekilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr