Evlat nöbetinde bir zafer daha

Diyarbakır'da HDP İl binası önünde başlatılan evlat nöbetinde 17'nci zafer kazanıldı. Annelerden biri daha yavrusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu Akkuş ailesinin evlat hasreti son buldu.

Evlat nöbetinde bir zafer daha

Direnen anneler, terör örgütü PKK'nın elinden evlatlarını birer birer geri alıyor. Bir anne daha evladına kavuşmanın o tarifsiz mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır annelerinin terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocukları için HDP İl binası önünde başlattıkları evlat nöbeti sürüyor. 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Erkan için nöbet tutan Akkuş ailesinin evlat hasreti son buldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün ikna çalışması sonucu Erkan Akkuş, Şırnak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğüne teslim oldu.

Müjdeli haberi alan anne Meryem ve baba Fahrettin Akkuş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne gitti. 4 yıldır hasret kaldıkları evlatlarını bağırlarına bastılar. Kazanmanın gururu ve kavuşmanın mutluluğu ile gözyaşı döktüler.

Bu kutsal mücadelenin ateşini ilk Hacire ana yakmış, çocuğunu PKK'dan geri almıştı. O ateşle başlayan evlat nöbetinde, o günden bu güne 17 aile çocuklarını terörün pençesinden kurtardı.

ulusal.com.tr

diyarbakır hdp