İlker Yücel: ABD’nin iktidar planlarında olmayacağız

Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili adaylarından Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil ve Avukat Altan Tüfekçi; iftar vakti sonrası Kartal’da bulunan Yeşil Giresunlular Derneği ile Onur Kıraathanesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

İlker Yücel: ABD’nin iktidar planlarında olmayacağız

Konuşmalarına kendilerini tanıtarak başlayan Milletvekili adayları, siyasi gündemi değerlendirirken Vatan Partisi siyasetlerini ve seçim bildirgesini de anlattı.

İlker Yücel konuşmasında şunlara değindi:

“Türkiye’nin başına bela olan Fethullah örgütüyle boğuşarak geçti 40 yılımız ve sonra 15 Temmuz oldu. Devlet de haklılığımızı kabul etti. 15 Temmuz’da İnönü’ye, Atatürk’e cumhuriyete hakaretler yağdıran AKP, 15 Temmuz gecesi genel merkez binasına Atatürk resmi asmak zorunda kaldı; çünkü zor zamanlarda Atatürk keşfedilir. Norveçlilerin zor zamanlarda Atatürk gibi düşünmek diye bir sözü var. Türkiye yeniden Atatürk’ü keşfetmeye gidiyor ve ABD Türkiye’de BOP’u uygulayamadı. ABD’nin Fethullah’ı biçildi, açılımı kapandı. ABD yeni iktidar planları yapıyor; yeniden açılım süreci, yeniden anayasa… Biz bunların hiçbirine katılmıyoruz. Bizim çözüm önerimiz şu: Türkiye Atatürk ilkelerinin en önemlisi, bağımsızlık ilkesini hayata geçirmek zorunda. Bir kere doların diktatörlüğünü yıkmak zorundayız. Türkiye’de yeniden üretim ekonomisini kurmak için, doların saltanatını kırmak için bütün kaynaklarımızın üretime yönlendirilmesi, tarımın desteklenmesi, yeniden fabrikaların açılması gerekiyor. Biz Atatürk döneminde uçak satıyorduk, uçak fabrikalarımız vardı ama geldiğimiz noktada elimizde bir şeker fabrikamız vardı onu da sattılar. Biz fabrika açacağız. Köylüyü ve işçiyi destekleyeceğiz.”

Osman Erbil’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Türkiye eğer FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu keşfettiyse, açılımlardan geri döndüyse, açılımların Türkiye’ye zarar verdiğini acı tecrübelerle yaşadıysak, artık açılımları devam ettirerek ve FETÖ’yü yeniden devlet kademelerine yerleştirerek iktidar olma seçeneği yok. Biz diyoruz ki Türkiye artık eskisi gibi NATO içerisinde yer almayacak, küçük Amerika olmayacak, o zaman Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele konusunda neleri eksik yaptığını biz söyleyeceğiz. FETÖ’nün şu anki ortaya çıkarılmayan kripto varlığını, siyasi ayağını yargılayalım diyeceğiz. Ancak hatırlarsınız, CHP Adana mitingi yapmıştı, Nazlı Ilıcak gibi FETÖ’nün prensesi, bir sözcüsü vardı orada. CHP lideri çıktı kürsüden Nazlı Ilıcak dedi, kitle de “burada” dedi. Bunun devamında adalet yürüyüşü yapıyoruz dediler, cezaevine sokulan mağdurlar için. Hay hay dedik, biz adalete karşı değiliz, ama bir şey var, biz eğer içeri atılan FETÖ’cüleri savunamayız. Biz adaleti savunuyoruz, özgürlüğü savunuyoruz ama FETÖ’cülerin cezasını çekmesini istiyoruz. Meclis içerisindeki muhalefetten burada ayrılıyoruz. Asıl FETÖ’cüleri savunarak Tayyip Erdoğan’ın iktidarını güçlendirirsiniz.”