Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasite ile önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak

Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin mutabakatın ardından Şanlıurfa'da hareketlilik yaşanıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bölgeye gitti. Akar, Müşterek Harekat Merkezi kurulacak noktada komutanlarla inceleme yaptı. Şanlıurfa'da askeri hareketlilik sürerken, Ulusal Kanal bölgedeki vatandaşlara da mikrofon uzattı. Sınırın iki tarafında da bölge halkı, Amerika'ya güvenmiyor...

Türkiye ile Amerika ortak çalışmalara başladı. Müşterek Harekat Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi için iki taraftan askeri heyetler Şanlıurfa'da...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'ne ilişkin bölgede inceleme yaptı.

Bölgede incelemelerde bulunan bir diğer isim ise Amerika Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, ABD'li komutan ve beraberindeki heyetin, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargâhını ziyaret ettiğini duyurdu.

Güvenli bölge için askeri hareketlilik sürerken, vatandaş da gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bölge halkı Amerika'ya güvenmiyor. Sınırın iki tarafında da çalışan iş insanı Süleyman İlboğa, "önemli olan bölgenin terörden temizlenmesi" diyor.

İlboğa'ya göre güvenlik ancak Amerika olmadan sağlanır.

PKK/PYD'nin baskısıyla, evlerini ve işlerini sınır ötesinde bırakanlar da Amerika ile mutabakata güvenmiyor.

Bölge terörden temzilendikten sonra istedikleri şey ise evlerine dönmek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty'nin Güvenli Bölge kapsamındaki ziyaretine dair açıklama yaptı.

MSB'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"1. ABD ile koordineli bir şekilde Suriye kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında; Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekât Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

2. Dün Şanlıurfa’da kurulan harekât merkezinde koordine faaliyetlerini tamamlayan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty başkanlığındaki ABD askerî heyeti, bugün temaslarda bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargâhını ziyaret etmiştir."

AKAR'DAN MHM AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasite ile önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak. Belirlenen takvim şu ana kadar aksaksız uygulandı. Bundan sonra da aynı şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz. Hava sahasının kontrol ve koordinasyonu ile birçok konuda genel olarak anlaştık" dedi.

ulusal.com.tr

abd hulusi akar tsk son dakika son dakika haberleri şanlıurfa