AKP, CHP ve BDP anlaştı

AKP, CHP ve BDP, tutuklu vekiller konusunda anlaştı. Ancak anlaşma, yolsuzluk skandalının ardından istifa eden bakanlar hakkında hazırlanan fezlekeleri de ilgilendiriyor. Anlaşmaya göre, tahliye edilen CHP ve BDP milletvekillerinin cezalarının infazı yıl sonuna kadar ertelenecek. Bunun karşılığında hakkında fezleke hazırlanan Bakanların yargılama izni Meclis'in nitelikli çoğunluk onayına bağlanacak.

AKP, CHP ve BDP anlaştı

Tutuklu vekiller sorununun görüşüldüğü komisyonda AKP,CHP ve BDP anlaşmaya vardı. Ancak anlaşma yolsuzluk skandalının ardından bakanlar hakkında hazırlanan fezlekeleri de etkileyecek.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre sorun Anayasa'ya konulacak geçici bir madde ile çözülecek. Yargıtay tarafından cezaları onanmayan ve tahliye edilen milletvekillerinin ceza infazı yıl sonuna kadar ertelenecek. Cezaları Yargıtay tarafından onanmış MHP'li Engin Alan ile, BDP'li Sabahat Tuncel'in milletvekilliklerinin düşürülmesi de yine dönem sonuna bırakılacak.

Uzlaşma ile Milletvekillerinin yargılanması da Meclis iznine bağlanıyor. AKP, CHP ve BDP mutabakatı, 17 Aralık rüşvet veyolsuzluk operasyonunun ardından Savcılar tarafından yazılan fezlekeleri de etkileyecek.

Bu çerçevede, yolsuzluk skandalının ardından Bakanlar hakkında hazırlanan fezlekeler Meclis'e giderse bakanların yargılanmaları için Meclis'in "nitelikli çoğunluğunun" onay vermesi gerekecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP chp BDP fezleke yolsuzluk istifa