Rusya’nın Ankara Büyükelçisi: NATO'nun tepkisine şaşırdık

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali ve NATO'nun tepkisiyle ilgili konuştu. İhlalin kasıtlı olmadığını vurgulayan Karlov, "Tehdit yaratmaya çalışmadık, zira Türkiye’yi dost devlet olarak görüyoruz" dedi. Karlov, NATO'nun verdiği tepkiye de şaşırdıklarını belirtti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi: NATO'nun tepkisine şaşırdık

Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ılımlı mesajlar verdi.

RİA Novosti ajansına konuşan Karlov, Rusya’nın Türkiye için tehdit oluşturmaya çalışmadığını söyledi.

Karlov, "Türkiye, hava sahasının Suriye’deki operasyona katılan savaş uçaklarımız tarafından ihlal etmesi konusunda iki kez şikayetlerini iletti. Rus askeri yetkililer de ihlalin navigasyon hatası ve kötü hava koşulları nedeniyle yaşandığını açıkladı. Kasıtlı bir ihlal değildi. Biz Türkiye için tehdit yaratmaya çalışmadık, zira Türkiye’yi dost devlet olarak görüyoruz." dedi.

Karlov, NATO’nun verdiği tepkiye de şaşırdıklarını dile getirdi. Karlov, "Türk gazetelerinde "NATO Türkiye’yi Rusya’dan korumaya hazır" başlıklı köşe yazıları gördüm. Bu yazarlara bir sorum var: Buna gerçekten de ihtiyaç var mı? " ifadesini kullandı.

Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı'nın Türkiye ziyaretinin çok önemli olduğunu söyleyen Karlov, "Askeri yetkililer arasındaki temasın çok yararlı olduğunu" söyledi.

Rus Büyükelçi, Türk Akımı projesinin önemine vurgu yaparak, "1 Kasım seçimlerinden sonra kalıcı hükümetin kurulmasıyla projenin hızlanacağına inandığını" ifade etti.

ulusalkanal.com.tr