Bilim heyeti kuruldu

Ardahan'da inşaat kazısında bulunan, bir Rus subaya ait olduğu düşünülen cesedin kimlik tespitinin yapılması için İstanbul ve Erzurum'da bilim heyet oluşturuldu. Heyetin hazırlayacağı rapor ile akıllardaki soru işaretleri yanıt bulacak.

Ardahan'da inşaat alanındaki kazı sırasında bulunan, Rus subaya ait olduğu değerlendirilen cesedin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Bu amaçla İstanbul ve Erzurum Konservasyon Müdürlükleri bünyesinden bir bilim heyeti oluşturuldu.

Vücudu ile kıyafetlerinin büyük bölümünün çürümediği belirlenen, 1877-1878 Rus işgali dönemi sonrası öldüğü düşünülen Rus subay Türkiye ve Rusya'da merak konusu olmuştu.

Kars Müzesine götürülerek muhafaza altına alınan cesedin incelenmesi için İstanbul ve Erzurum'dan oluşturulan bilim heyeti, Kars ve Ardahan'da incelemelerde bulunacak.

İncelemenin ardından heyetin hazırlayacağı raporla cesedin kime ait olduğu, ölüm sebebi ve bozulmadan bu zamana kadar nasıl geldiği de netlik kazanmış olacak.

Bilim heyeti çalışmalarına önümüzdeki hafta başlayacak. İlk olarak tabut içindeki iskeletin korunması için ilaçlama ve tabutun küçük çaplı onarımı yapılacak. Ardından da üniversitelerin antropoloji, arkeoloji ve tarih bölümlerinde akademisyenlerden oluşacak bir heyet bilimsel çalışmalara katılacak.

ulusalkanal.com.tr

istanbul erzurum ardahan