Uyuşturucuyla mücadele günü

Bugün Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı ankete göre 2019 yılında uyuşturucuya başlama yaşı 20,9 olarak kaydedildi. Yılın ilk yarısında uyuşturucudan yaklaşık 9 bin kişi yakalandı. Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger Ulusal Kanal’a konuştu. Ülger, AMATEM’lerdeki tedavilerin iyileştirmesi gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucuyla mücadele günü

Uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

1978 yılında 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak ilan edildi. İçişleri Bakanlığı da bugüne özel verileri açıkladı. Bakanlık Narkolog Projesi kapsamında uyuşturucu suçları işleyen 20 bin 247 kişiye 65 soruluk anket uyguladı. 2019 yılında uyuşturucuya başlama yaşı 20,9 olarak kaydedildi.

Kullananların yüzde 74,4'ünün uyuşturucuyu ilk kez arkadaş ya da yakın çevresinden temin ettikleri belirtildi.

Bağımlılar, Alkol-Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz olarak rehabilite ediliyor. Salgın nedeniyle AMATEM’ler ise kapatıldı.

Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger ise merkezlerin yeterli olmadığını belirtti. Tedavi sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Ülger, terör örgütü PKK’nın finans kaynağı olan uyuşturucuya yönelik Mehmetçiğin operasyonlarının etkisine de dikkat çekti.

içişleri bakanlığı