Rusya'dan ABD'ye uyarı

Amerika'nın Suriye ordusuna ait bölgelere operasyon yapma ihtimaline karşı Rusya, açıklama yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusuna yapılacak bir saldırının Rus askerleri için tehdit oluşturacağını belirtti. Bakanlık sözcüsü, S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabileceğini vurguladı. Rusya ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acilen toplantıya çağırdı.

Rusya'dan ABD'ye uyarı

Halep'te, Rusya ve Suriye güçlerinin operasyonları karşısında zor durumda kalan El Nusra terör örgütünü, kurtarmak isteyen Amerika, Suriye ordusuna karşı saldırı hazırlığı içerisinde.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Amerika'yı Suriye ordusuna saldırma ihtimaline karşı uyardı. Sözcü, Amerika'nın Suriye ordusuna ait bölgelere yapacağı hava veya füze saldırılarının Rus askerleri için tehdit olacağını açıkladı.

Konaşenkov, Amerika'nın Deyr ez Zor'da Suriye Ordusuna yapılan saldırıyı hatırlatarak Rus askerlerine karşı yapılacak hatalara karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Konaşenkov, Amerikalılara uygulayacakları planların olası sonuçlarını iyi hesaplamalarını tavsiye etti. "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir" dedi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'de Halep konusunda bir açıklama yaptı. Suriye'de çözüm için Amerika ile Rusya'nın anlaşmaları gerektiğini vurgulayan Mistura, Halep konusunda Rusya ve Suriye ordularına suçlamalar yöneltti. Bunun üzerine Rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplantıya çağırdı.

Rusya'nın talebi üzerine Güvenlik Konseyi, Suriye konusunu görüşmek üzere bugün Tükiye saati ile saat 17'de toplanacak.

ulusalkanal.com.tr

abd rusya uyarı