Erdoğan: Millet olmak kolay değil ama illet olmak kolay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.yılı töreninde konuştu

Erdoğan: Millet olmak kolay değil ama illet olmak kolay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kutlamalarında konuştu. Erdoğan, Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay" ifadesini kullandı.

18 Mart Stadyumu'ndaki törene katılan Erdoğan, şehitleri ve gazileri anarak başladığı konuşmasında, milletlerin tarihlerini bilmesi gerektiğinin altını çizdi ve öğrencilerin mutlaka Çanakkale'yi görmeleri gerektiğini söyledi.

"Son 3 yıldır yaşanan hadiseler Çanakkale'deki mücadeleyi çok daha anlamlı hale getirmiştir" diyen Erdoğan, "Biz şehitlerin nesliyiz, şehitlerin suladığ bu topraklarda şahadet biizm için korkulacak değil ulaşılması gereken bir makamdır" şeklinde konuştu

Çanakkele'de tüm dünyaya mesaj verildiğini söyleyen Erdoğan, "Burada asıl gücün teknoloji değil inanç olduğunu gösterilmiştir. Gözü olup da bunu göremeyenler var, bunlar bizi aldatmasın...

Buraya Andolu'nun dört bir yanından gelen insanlar bir varoluş mücadelesi verdi... Bugün 6-7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşimi sokağa dökenler, Kürdü Kürt kardeşime öldürtenler; benim mehmetçiğimin karşısına çıkanlar, polisimin karşısına dikilenler kimler. Bunlara alkış tutanlar, övenler, destek verenler kimler. Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay..."

çanakkale erdoğan