ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden 24 Ağustos’ta Türkiye’de

ABD Başkan Yardımcısı Joe Bıden Ankara'nın Moskovayla yakınlaştığı şu günlerde Türkiye’ye geliyor. 24 Ağustos'ta gerçekleşecek ziyarette Fethullah Gülen'in iadesi ele alınacak. ABD’den Türkiye’ye daha önce geleceği duyurulan Dışişleri Bakanı John Kerry yerine Başkan Yardımcısı Biden’ın gelecek olması da dikkat çekiyor.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden 24 Ağustos’ta Türkiye’de

Türkiye’nin Rusya ve İran’la yakınlaştığı bir dönemde Amerika’nın iki numaralı adamı Türkiye’ye geliyor.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın (Co Baydın) 24 Ağustos’ya Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da "Joe Biden, Ankara'daki temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek” denildi.

FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Amerika’dan yapılan ilk üst düzey ziyarette ikili ve bölgesel ilişkiler ele alınacak, FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi ele alınacak.

ABD Adalet Bakanlığı uzmanlarından oluşan bir heyet de 22 Ağustos’ta Türkiye'ye gelerek FETÖ'ye ilişkin incelemelerde bulunacak.

ABD’den Türkiye’ye daha önce geleceği duyurulan Dışişleri Bakanı John Kerry (Con Keri) yerine Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gelecek olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada 24 Ağustos’un destek ziyareti için oldukça geç bir tarih olduğunu söylemiş, ABD’ye sitem etmişti.

ulusalkanal.com.tr