Tayyip Erdoğan, Doğu Afrika turuna başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'a ziyareti başladı. Erdoğan, ilk olarak özel uçak "TUR" ile Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'a gitti. Mevkidaşı ile görüşen Erdoğan Türk ve Tanzanyalı iş adamlarına da seslendi

Tayyip Erdoğan, Doğu Afrika turuna başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dört gün sürecek olan Doğu Afrika turuna başladı. Erdoğan'ın ilk durağı Tanzanya oldu.

Özel uçak "TUR" ile başkent Darüsselam'a inen Erdoğan'ın, Tanzanya Cumhuriyeti Başbakanı Kassim Majaliwa ve Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi çalışanları karşıladı. Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Darüsselam'a gitti.

Erdoğan, için Devlet Başkanlığı Sarayı'nda da tören yapıldı. Top atışları eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Erdoğan, Muhafız Alayı Tören Kıtasını selamladı.

Erdoğan ve Magufuli, karşılamanın ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti. Görüşmelerden sonra da anlaşmalar imzalandı.

"Aldığımız kararlar imzaladığımız anlaşmalar aramızdaki dostluğun daha da ileri taşınması bakımından son derece önemlidir."

Erdoğan daha sonra iş adamlarıyla bir araya geldi. Bundan sonra Tanzanya ile ilişkileri daha da geliştireceklerini belirtti.

Erdoğan, iş adamlarına FETÖ ile ilgili uyarılarda da bulundu.

"Adının içinde Türkiye geçen ve bizimle hiçbir bağı olmayan, büyükelçiliğimiz tarafından tanınmayan özellikle de iş adamları derneklerine itibar etmeyin çünkü bizim yasalarımız bunları tanımıyor."

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan