Diyabete dikkat çekmek amacıyla rekor denemesi

Türkiye Diyabet Vakfı, Lilly İlaç ve Işık Üniversitesi, diyabete dikkat çekmek amacıyla kırılması zor bir dünya rekoruna imza attı. Uzun hazırlıklar sonucu, 30 bisiklet, 12 profesyonel ve amatör bisikletçinin katılımıyla gerçekleşen rekor denemesinde, sporcular mekanik enerji üretim rekoru kırarak Guinness rekorlar kitabına girdi.

Diyabete dikkat çekmek amacıyla rekor denemesi

Diyabetin 10 yıl içinde yüzde 100 arttığı Türkiye, Avrupa’da diyabet artış oranı açısından ilk sırada yer alıyor. Diyabet Vakfı bu önemli soruna dikkat çekmek için ilginç bir rekor denemesine imza attı.

Pedallarını diyabet için çeviren bisikletçiler, dünya rekoru kırdı.

Türkiye Diyabet Vakfı, Lilly İlaç ve Işık Üniversitesi öncülüğünde, uzun hazırlıklar sonucu turbo trainer’lara bağlı 30 bisiklet ve 120 profesyonel ve amatör bisikletçinin katılımı ile başlayan 1 saatlik rekor denemesinde, mekanik enerji üretimi rekoru kırıldı. Guinness tarafından onaylanan rekor, daha önce İngiltere tarafından kırılmıştı.

Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, Türkiye’deki diyabet artış hızının Avrupa’nın 4, dünya ortalamasının 2 katına ulaştığını belirtti. “İyi tedavi edilen diyabetin, hayatı etkilemeyeceğini ifade etti.''

Etkinlik, Şile Diyabetli Çocuklar Yaşam Köyü’nde düzenlenen farkındalık paneli ve ödül töreni ile son buldu.

ulusalkanal.com.tr