Nokta dergisi yöneticileri tutuklandı

24'üncü sayısı için toplatma kararı çıkan Nokta Dergisi’nin iki yöneticisi tutuklandı. Derginin Genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ın nöbetçi mahkemede tutuklanmalarına karar verildi

Nokta dergisi yöneticileri tutuklandı

Nokta Dergisi hakkında verilen toplatma kararının ardından, derginin iki yöneticisi de tutuklandı.

Derginin 24'üncü sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile "2 Kasım Pazartesi: Türkiye İç Savaşının Başlangıcı" ifadesi yer alıyordu. Bu nedenle mahkeme tarafından toplatma kararı verilen derginin Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü de gözaltına alınmıştı.

Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven’in savcılık ifadesinde, derginin kapağını koalisyon olacağı öngörüsüyle seçimden önce hazırladıklarını söylediği öğrenildi.

Güven, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyasi otorite anlamında en önde gelen kişidir. Genel siyaseti belirleyen liderdir. Bu nedenle derginin kapağında ona ait fotoğrafı paylaştık" ifadesini kullandı.

"Suç işlemeye alenen tahrik" ve "Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrikle" suçlanan Güven ve Çapan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme iki ismin de tutuklanmasına karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

nokta dergisi