Cihad ilan ettiler

Son dönemlerde IŞİD'in intihar saldırıları düzenlediği Afganistan'da iki terör örgütü birbirine karşı savaş başlattı. Birbirlerini İslamiyetten çıkmakla suçlayan IŞİD ile Taliban karşılıklı cihat ilan etti.

Cihad ilan ettiler

Afganistan'da terör örgütü IŞİD ile Taliban birbirlerine karşı cihat ilan etti.

Ülkenin güneyindeki Helmand kentinin Emniyet Müdürü, ellerinde Taliban ile IŞİD'in karşılıklı cihat ilan ettiğine yönelik belgelerin bulunduğunu açıkladı.

Taliban'ın hazırladığı yazıda "IŞİD'in Müslüman olmadığı" belirtilerek, cihat çağrısı yapılıyor. IŞİD ise hazırladığı karşı bildiride "Taliban'ın İslam'dan çıktığı bu nedenle de karşı cihat ilan edildiği" ifadeleri yer alıyor. Taliban ve IŞİS Afgan halkına dağıttıkları bildirilerle birbirlerine karşı savaçş açtıklarını ilan ediyorlar.

Afgan güvenlik kaynaklarına göre, IŞİD, hükümetin kontrolü sağlayamadığı bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor ve militanlarına eğitim veriyor. IŞİD'ın Helmand kentinin bazı mahallelerinde söz sahibi olduğu belirtiliyor.

Helmand kentinin Keceki ilçesindeki bir bölgede yabancı IŞİD üyelerinin bulunduğu ve bunların eski Taliban militanlarına silah ve para verdiği öne sürülüyor.

IŞİD'in Gazne kentinin beş bölgesinde de faaliyet gösterdiği, örgüt komutanlarının Arap olduğu ifade ediliyor. Yerel kaynaklara göre IŞİD, özellikle maddi imkanlarını kullanarak eski Taliban militanlarıyla gençleri kendine çekiyor.

Afganistan'da IŞİD varlığı, yaklaşık 6 ay önce, Helmand kentinde Taliban ve IŞİD arasında çıkan çatışmanın ardından ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr