Dilek Doğan davası kapalı görülecek

İstanbul Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanarak hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. 1 polis memurunun yargılandığı davada tanık ifadeleri alındı. Çıkan arbede nedeniyle mahkeme duruşmaların kapalı oturumla yapılmasına karar verdi.

Dilek Doğan davası kapalı görülecek

İstanbul Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın davası görüldü.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık polis memuru Y.M. katılmadı. Dilek Doğan'ın anne ve babası ve akrabaları ile tarafların avukatlarının hazır bulundu.

Duruşmada tanıkların ifadesi alındı. Bir tanık polis memuru, iafedesinde Doğan ailesini suçladı.

Müşteki avukatlarının talebi üzerine Dilek Doğan'ın vurulma anına dair görüntülerin izletildiği sırada izleyici sırasında bulunan Dilek Doğan'ın ağabeyi Mazlum Doğan, mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Mahkeme salonunda başlayan gerginlik adliye koridorlarına taştı. Bunun üzerinde mahkeme heyeti, kamu güvenliğini gerekçe göstererek duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi.

Duruşma salonundan çıkmayan ve slogan atan, aralarında Doğan'ın avukatları ve akrabalarının da olduğu bazı kişiler ise gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'' suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

ulusalkanal.com.tr