MİT'ten Adil Öksüz ve ByLock açıklaması geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı, "FETÖ'cü Adil Öksüz MİT mensubu" iddiasıyla ilgili sürpriz bir açıklama yaptı. Açıklamada Adil Öksüz'ün MİT adına çalışmadığı ve Öksüz'ün MİT'in FETÖ örgütü içindeki kaynağı olmadığı belirtildi. MİT, ayrıca Bylock kullandığı tespit edilen FETÖ üyelerinin bilgisinin ilgili makamlarla paylaşıldığını ifade etti.

MİT'ten Adil Öksüz ve ByLock açıklaması geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı, firari FETÖ'cü Adil Öksüz ile ilgili sesizliğini bozdu. FETÖ'nün ''Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Öksüzle sürpriz bir açıklama yaptı.

Yazılı yapılan açıklamada Adil Öksüz'ün MİT adına çalışmadığı ve Öksüz'ün MİT'in FETÖ örgütü içindeki kaynağı olmadığı ifade edildi...

"ÖKSÜZ MİT ADINA ÇALIŞMAMIŞTIR: Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır."

Bu tür iddiaların yabancı güçler ve terör örgütlerince uygulanan bir tür psikolojik harp olduğunu belirten MİT, iddialara yanıt verme gerekçesi olarak ana muhalefet partisini gösterdi.

Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığı konusunun yargının işi olduğu vurgulanan açıklamada, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibatın da yapıldığı kaydedildi.

MİT, istihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitlerin, ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşıldığını da açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

MİT adil öksüz