Şehidin ailesine acı haber böyle mi verilir? Davutoğlu'ndan soruşturma talimatı

Hatay'da Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın, şehit ailesine bu haberi kameralar eşliğinde vermesi tepkilere neden oldu. Oğulları Mehmet Tuhal'ın şehit olduğunu duyan aile üzüntü ve şaşkınlık içinde Kaymakam'ı dinledi. Kameraya çekilen bu görüntüleri "gizli çekim" diyerek resmi internet sitesinde yayınlayan Kaymakamlık büyük bir skandala imza atttı.

Hakkari'de şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal’ın şehit haberi ailesine kameralar önünde verildi. Yaşanan skandal büyük tepki çekti.

Tuhal'ın şehit haberini ailesine, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay birlikte verdi.

O sıra kameralar kayıttaydı. Haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal büyük üzüntü yaşadı.

Haberin kameralar eşliğinde verilmesi tepki topladı. Olayın ardından Kaymakamlık açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, "kameralar önünde görüntü verildiği iddiaları maksatlı ve gerçek dışı olup, ziyaret mümkün olduğunca gizli tutulmaya çalışıldı, kalabalığın arasında kalan bir basın mensubu gizli çekim yapmıştır" denildi.

Ancak bu açıklamayı yapan Kaymakamlık, görüntüleri resmi internet sitesinde yayınlamış, tepkiler üzerine kaldırmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kaymakam Mustafa Pala hakkında soruşturma açılması talimatı verdiğini söyledi. Davutoğlu, "Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu bakımdan gerekli her türlü idari işlem yapılacak. Kaymakamlar ve valiler orada şehit ailelerimizin yüreklerini dindirmek için oradalar, canlı yayın ya da kayda almak için değil" dedi

ulusalkanal.com.tr