Fırat Kalkanı operasyonu böyle yönetiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı'nın 13. gününde harekâtın komuta merkezinden fotoğraflar yayınladı. Harekâtı bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yönetiyor. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarıyla da her gün toplantılar yapılıyor. Bu toplantılara Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı yetkilileri de katılıyor. Amerika ve İsrail'in kurmaya çalıştığı Kürt koridorunun önünün kesildiği harekât, Komuta merkezi'nden 7/24 canlı olarak izleniyor

Fırat Kalkanı operasyonu böyle yönetiliyor

Fırat Kalkanı Harekâtı 13. gününde... Türk Ordusu 13 günde IŞİD'i Türkiye sınırından 30 kilometre uzaklaştırdı. Hedef Türkiye'ye yönelen tehditleri tamamen temizlemek.

İşte bu başarılı harekâtın Komuta Harekat Merkezi'nden ilk fotoğraf medya ile paylaşıldı.

Yer: Genelkurmay Başkanlığı, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi... Her sabah burada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başkanlığı'nda toplantı yapılıyor. Brifigler alınıyor ve durum değerlendirmesi yapılıyor.

Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Kara ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezleri ile Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan bütün ilgili komutanlıklar da çalışıyor.

Org. Akar başkanlığında her sabah yapılan toplantılara Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da katılıyor.

Toplantılarda Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığ'dan da temsilciler yer alıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın servis ettiği fotoğraf karesinde bir sivil dikkat çekiyor. U biçiminde masanın en sağında yer alan kişinin önünde "SİYASİ DANIŞMAN" yazıyor.

"Fırat Kalkanı"nın yönetildiği Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Harekatın her anı insansız hava araçları ve uydu bilgileriyle saniye saniye bu merkezden takip ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Kürt koridorunu önleyen bu harekatı canlı canlı bu merkezden takip ediyor.

Ani gelişmeler olması halinde bu toplantılar zamana bağlı kalmaksızın aynı düzende yapılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada harekatın hedefinin IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, sınır güvenliğni sağlamak olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca; “FIRAT Kalkanı Harekâtı”'nın BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin IŞİD'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğünün altı çizildi.

ulusalkanal.com.tr

operasyon Fırat Kalkanı