İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Antiemperyalist Gençlik Kurultayı'na katıldı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Antiemperyalist Gençlik Kurultayı'na katıldı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Kurultay’ına katıldı. TGB, Arap Öğrenci Birliği, Lübnan Emekçiler Birliği, Venezuela Bolivar Üniversitesi, Al-Aheed Gençlik Örgütü, Filistin Gençlik Örgütü, Güney İsviçre Komünist Partisi ve Al-Zaidi Vakfı’nın birliği ile gerçekleştirilen kurultayda Perinçek’in Büyük Asya Birliği fikri, salonu hınca hınç dolduran gençler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Perinçek’e Flistin Gençlik Örgüt’ü tarafından Flistin flaması takıldı.

"Aynel Arab’ta Amerika bir kez daha yenildi"

Açılış konuşmasını yapan Doğu Perinçek şunları söyledi: “Milli demokratik devrimler çağındayız. Fransız Devrimi gelişmiş kapitalist devrimlerin tipik bir örneği. Kemalist Devrim ise Milli Demokratik Devrimlerin Rus Devrimi ile başladığı nokta. Özelliği vatan savunması. Türk Devrimi ve Asya’daki devrimler vatan savunmasında oldu. Çağımız o bakımdan vatan savunmaları çağıdır. Bugün vatan savunmalarının odağı Batı Asya. Avrupalılar buraya Ortadoğu diyor. Batı Asya şuanda odak. Amerikan emperyalizmi Suriye’de iç savaşı kışkırttı. Tayyip Erdoğanlar’ın marifetleriyle terör ihraç etti. Bunu Türk Milleti olarak kınıyoruz. Amerika Suriye’de yenildi. Suriye halkı kahraman Esad önderliğinde Amerikan emperyalizmini yendi. Ayn el-Arap’ta, bazıları oraya Kobane diyor biz öyle bir yer tanımıyoruz, Amerika bir kez daha yenildi. Bu Suriye yenilgisinin devamıdır. “

Batı Asya coğrafyasının devrimleri Amerika’ya karşı Bbüyükzaferler kazanıyor

“Batı Asya coğrafyasının devrimleri Amerika’ya karşı büyük zaferler kazanıyor. Amerika’yı bozguna uğrattık. Bu Büyük Ortadoğu Projesi’nin iflasıdır. Amerika kendi kukla rejimlerini bu medeniyet coğrafyasına dayatamadı ve şimdi ABD’nin ikinci İsrail girişimi ile karşı karşıyayız. Kürdistan adı altında Kürtlük ile alakası olmayan ikinci İsrail kurmaya kalktılar. Irak’ın kuzeyinde Barzanistan kurdular ve Suriye üzerinden Kürt Koridoru açmayı denediler. Kürt koridoru değil ikinci İsrail koridoru. O koridorda darmadağan oluyor.

Biz, Ortadoğu halkları olarak Kürdümüzü kucaklayacağız ve Amerika’nın piyonu olmayacağız. Emperyalizmin bu saldırısına birleşerek cevap vereceğiz. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Lübnan, Mısır ve diğer bölge ülkeleri birleşerek ve Batı Asya Birliği’ni kurarak emperyalizme karşı güvenliği tesis edeceğiz. Batı Asya Birliği yani BAB, Arapça’da kapı anlamına geliyor. Bati Asya’nın kapısı olacağız.

Sınırlarımızdan barış, birlik, insanlık geçecek

“Sınırlarımızdan barış, birlik, insanlık geçecek. Tel örgü ve mayın istemiyoruz. Komşularımızdan gül alıp gül vereceğiz. ABD’ye piyonluk yapan terör örgütlerini, PKK/PYD ve İslam’ı kullanan yobaz terör örgütlerini, elbirliği ile temizleyeceğiz.

2. olarak ekonomik anlamda işbirliği yapacağız. 7 denizin birleştiği ülkeleriz. 250 milyona yakın bir nüfusa sahibiz. Enerji, tarım, insan kaynakları ve medeniyet bu coğrafyada. Dünya’ya açılacağımız denizlerimiz ve boğazlarımız var. Dünya barışı bizim elimizde. Dünya barışının anahtarını çevirecek parmaklar bizim parmaklarımız. Geleceğin emekçilerinin hükmettiği, barış rüzgarlarının var olduğu el ele kardeşlik dünyası bu coğrafyadan başlayarak kurulacak.

Bize büyük işler düşüyor. Büyük görevlerinin eşiğindeyiz. Burada toplanan gençler, devrimler yaşayacak. Çağımız devrimler çağı. Sizlerin başarılarını şimdiden, Asya ve Avrupa’nın birleştiği topraklardan kutluyoruz. Ülkelerinize, kararlılığımızı ve size olan güvenimizi bildiriniz.” dedi.

Perinçek yaptığı konuşmanın ardından yöneltilen soruları cevapladı. Sorulardan bazıları şöyle:

SORU: Filistin ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

CEVAP: Filistin halkının kurtuluş mücadelesini haklı buluyoruz. Barış için Filistin halklarının kendi devletini kurması kilit meseledir. Ben, Filistin topraklarında 7-8 arkadaşı, Filistin şehitleri ile kucak kucağa yatan bir partinin Genel Başkanıyım. Bizim parti liderlerimizden Bora Gözen ve diğer yedi arkadaşım, İsrail Deniz Kuvvetleri’nin sırf bizim arkadaşlarımızı öldürmek için yaptıkları çıkartma sonucunda, süngülerle mitralyözlerle savaşa savaşa, Filistin Halkı’nın kurtuluşu için kanlarını verdiler. Biz Filistin halklarına bu canlarımızı vermekten gurur duyuyoruz.

SORU: Tayyip Erdoğan’ın Irak’a terör ihraç etmesini lütfen her zaman dile getiriniz.

CEVAP: Biz Körfez Savaşı arifesinden beri hep Irak’ın toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür dedik. Bizim geleceğimiz ortak. Irak’ta huzursuzluk olursa Türkiye’de felaket olur. Irak bizim canımız, kanımız, kardeşimiz. Bizde komşuya ihanet namussuzluktur, kahpeliktir. Ve biz size kahpelik yapanları tepemizde taşımayacağız, yıkacağız.

SORU: İktidar olursanız burada söylediklerinizi yapacak mısınız?

CEVAP: Türkiye’de Tayyip Erdoğanlar iflas etmiştir. BOP bozguna uğradı. Ülkeyi yönetemeyecek durumdalar. Ve 2016 yılını göremeyecekler. Onları yıkacağız, kendimize güveniyoruz. Bize güvenin, biz size güveniyoruz.

Perinçek’e soru soranlar arasında Iraklı gazeteci El- Zeydi’de vardi. Zeydi’nin “Buradaki gençlere son nasihatınız nedir? “ sorusuna Perinçek, “Buraya gelen arkadaşlarımızın nasihata ihtiyacı yok. Çünkü onlar, en ön cephede mücadele ediyorlar. Biz, onların tecrübelerinden faydalanıyoruz.” cevabını verdi.

ulusalkanal.com.tr