Bebeğini kucağına alabilmesi için çalışmalara hız verildi

Kadavradan yapılan rahim nakli ile dünyada bir ilke imza atan Türk hekimler şimdide hastanın çocuğunu kucağına alması için çalışıyor. Nakli yapan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "bu yıl içerisinde yoğun bir çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi.

Dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alabilmesi için çalışmalara hız verildi.

Nakli yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

"Artık süre uzadı, bazen yapıyorsunuz ama önemli olan çocuğun ele alınması kısmında. Yüz, kol gibi değil, rahimde önemli olan sağlıklı bir şekilde çocuğu eline almasıdır. Biz de elimizden geleni tüm ekip olarak yapıyoruz."

Derya Sert'e 2011'de 7 saat süren ameliyatla dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli yapıldı. Naklin ardından 2 yıl sonra Derya'ya kadın-doğum doktorları tarafından ilk embriyo transferini yapılmış ve hamilelik 8 hafta sürmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz Üniversitesi rahim nakli Prof. Dr. Ömer Özkan