ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak

ABD, Çin'e karşı bölge ülkelerini silahlandırmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya 23 milyar dolarlık 105 adet F-35 savaş uçağı satışına onay verdi. Washington yönetimi ayrıca, Tavyan'a Patriot hava savunma sistemlerinin bakımı için 620 milyon dolarlık satışı da onayladı.

ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak

ABD, bölge ülkelerini silahlandırarak Çin'e karşı kuşatma politikası uyguluyor.

Bu kapsamda Washington yönetimi, Japonya'ya 105 adet F-35 tipi savaş uçağı satmaya hazırlanıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, 23,11 milyar dolarlık satışa onay verdi. Satış paketinde 63 adet konvansiyonel kalkış ve iniş yapabilen F-35A ile 42 adet kısa mesafe kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi savaş uçağı bulunuyor.

Kongre herhangi bir itirazda bulunmazsa, satış 30 gün içinde gerçekleşicek. ABD böylece, tarihindeki en büyük askeri satışlardan birine imza atmış olacak.

Amerikan Dişışleri Bakanlığı ayrıca, Tavyan'a Patriot hava savunma sistemlerinin tamir ve yenilenmesi için 620 milyon dolarlık satışını da onayladı.

ABD Yönetimi, mayıs ayında Tayvan'a gelişmiş torpidoları da içeren 180 milyon dolar tutarında silah satışına onay vermişti. Buna tepki gösteren Çin, ABD'ye "silah satışını durdurması" ve Tayvan konusunda "Tek Çin" ilkesine uyması çağrısı yapmıştı.

ulusal.com.tr

abd japonya