Paylaşılan Tweetler suç delili oldu

Birbirini tanımayan 29 kişi "örgüt" oldu. O 29 kişi İzmir'deki "Hükümet istifa" eylemlerinde gözaltına alınmıştı. İddianamedeki suç delili ise sosyal medyada yazılan tweetler. Ancak iddinamedeki tuhaflıklar yalnızca bunlarla sınırlı değil.

Paylaşılan Tweetler suç delili oldu

Birbirini tanımayan örgüt üyeleri, sosyal medya paylaşımları "suç delili", tek mağdur ise Başbakan Tayyip Erdoğan.

Birbirinden alakasız bu ifadeler İzmir’deki Hükümet istifa eylemlerinde gözaltına alınan 29 kişi hakkındaki iddianamede yer aldı.

5 Haziran 2013 tarihinde İzmir polisi Haziran direnişinde twetter paylaşımı yapan kişileri gözaltına almak için harekete geçti ve "yazdıkları tweet’lerle, insanları kanunlara uymamaya tahrik ettikleri" iddiasıyla, 39 kişi gözaltına alındı.

39 kişinden 29'u hakkında iddianame hazırlandı. Birbirini tanımayan 29 kişi iddianamede "örgüt" olarak değerlendirildi ve haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamedeki tuhaflıklar yalnızca bunlarla sınırlı değil. İddianamenin en dikkat çeken yeri, "mağdur" bölümü oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ismi "tek mağdur" olarak iddianamede yer aldı. Davacının da, "kamu hukuku" olduğu yazıldı.

İddianamede eylemler sırasında kentte birçok kamu kurumu ve özel kuruluşun hasar gördüğü öne sürüldü ancak sanık olarak gösterilen kişilerin bu olaylara bizzat katıldıklarının tespit edilemediği belirtildi.

İddianamedeki tek suç delili ise sosyal medya paylaşımları. O paylaşımlarda gönüllü doktor çağrıları ile erzak listeleri yer alıyordu.

Dava pazartesi günü İzmir Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan izmir twitter gezi eylemleri