Merkel, İstanbul'da

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'ye geldi. Merkel'i ilk olarak Dolmabahçe ofisinde Başbakan Ahmetoğlu ağırladı. Ziyaretin ana gündemi Mülteci krizi ve Türkiye-AB ilişkileri üzerineydi. Davutoğlu mülteci göçünün egellenmesi için Türkiye'nin birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti, shengen vizesinin de hızlandırılmasını istedi. Merkel de mülteci külfetinin karşılanmasında Türkiye'ye yardım edeceklerini söyledi. Shengen vizesine yeşil ışık yaktı.

Beklenen ziyaret gerçekleşti. Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul'a geldi. İlk durağı Dolmahçe Başbakanlık ofisiydi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Angela Merkel görüşmenin ardından kameraların karşına geçti. İkili mülteci krizi konusunda işbirliği mesajları verdi.

Davutoğlu konuyu 4 başlıkta ele aldıklarını kaydetti. Birinci meselenin Türkiye'nin yalnız bırakıldığı göç külfeti olduğunu ifade etti.

İkinci başlık olarak ele alınan vize konusunda Davuoğlu geri kabul anlaşmasının sonuçlandırılmasını istedi.

Başbakanın aktardığı diğer iki konu başlığı da Türkiye'nin AB ile ilişkileri üzerineydi.

Merkel, tren garı saldırısı için Türkiye'ye başsağlı dilerek konuşmasına başladı. Türkiye'ye göç krizine çözüm için yardımcı olamaya hazır olduklarını belirtti.

Alman Başbakan Türkiye için 17'inci faslın açılmasını kabul ettiklerini ifade etti. Shengen vizesine sıcak baktıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr