SAMDOB sezonu "Nart Ateşi" ile açacak

Samsun Devlet Opera ve Balesi 1 Ekim'de başlayacak sezonu "Nart Ateşi" oyunu ile açacak. Gösteride, Nart kahramanları Setenay Guaşe ve Sowsiriko'nun şarkı ve danslarıyla Çerkezlerin sürgün yılları anlatılıyor.

SAMDOB sezonu "Nart Ateşi" ile açacak

Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni sanat sezona "Nart Ateşi" oyunu ile başlayacak.

1 Ekim'de perdelerini açacağı "Nart Ateşi" gösterisinde Nartlar'ın destanı anlatılıyor. Gösteride, Nart kahramanları Setenay Guaşe ve Sowsiriko'nun şarkı ve danslarıyla sürgün yılları aktarılıyor.

''Nart Ateşi'', opera ve balenin yüksek sanat anlayışıyla Çerkezler'in köklerinden gelen zengin kültür mirasını masalsı bir hikaye olarak opera sahnesini taşıyor.

Trajedi, gözyaşı ve ağıtlarla dolu 151 yıllık hikayede, sürgün sonrası diasporada yaşayan Nartlar'ın torunları olan Çerkezler'in kendilerine yepyeni bir gelecek kurma çabaları ve hayalleri, Ayşe Ceylan tarafından sahneye konuluyor.

Oyunun kareograflığını David Khozashvili yaparken, dekor tasarımı Filiz Dinç'e, kostüm tasarımı Gülnur Çağlayan'a, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.

Gösteriye Samsun Büyükşehir Belediyesinde çalışan Çerkez kökenli yurttaşla ile yerel aktörler misafir oyuncu olarak katkı sağlayacak.

ulusalkanal.com.tr