Takviye gıda, vitamin ve mineral ilacı kullanmak şart mı?

Son günlerde sağlıklı beslenme konusu en az hastalıklar kadar önemli bir gündem başlığı. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hastalığa karşı direnci de pekiştirir mi? Takviye gıda, vitamin ve mineral ilacı kullanmak şart mı? Bu olağanüstü günlerde nasıl beslenmeli? Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzmanlarından Gülşah Bulut ile korona-beslenme ilişkisini konuştuk.

Takviye gıda, vitamin ve mineral ilacı kullanmak şart mı?

Koronavirüse karşı yürütülen etkin mücadele ve alınan önlemlerin yanı sıra, virüse karşı dirençli bir vücut için beslenme de belirleyici bir etken.

Peki salgın günlerinde sağlıklı beslenme nasıl olmalı. Uzmanlara göre, yeterli oranda Vitamin, Mineral, Protein ve su, vücut bağışıklığının ana kaynakları.

Listede her bütçeye uygun protein kaynağı var. Et, balık,tavuk...Az da olsa sofranızda bulunmasında fayda olan gıdalar arasında.

Kuru Baklagiller de dar gelirli evlerin protein ihtiyacını karşılayabilir. Bakın çerezler sağlıklı beslenmede nasıl bir etken.

Yenmesi gerekenler bunlar.... peki ya yenmemesi gerekenler? Beslenme uzmanları bu günlerde karbonhidrattan uzak durun diyor.

Kış sebzeleri, sağlıklı mutfaklarda başı çeken gıdalar. Lifli gıdaların yararları saymakla bitmiyor.

Ve vücudun vazgeçilmez yaşam kaynağı su...

Ellerin su ve sabunla özenle yıkanması yemek hazırlığına girişen herkesin ilk sorumluluğu. Siparişle dışarıdan getirtilen ve hijyeninden emin olmadığınız yemeklere dikkat!

Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülşah Bulut'a göre, hekim tarafından eksikliği teşhis edilmediği sürece, bu süreçte vitamin ve mineral takviyesine gerek yok.

Gülşah Bulut, sağlık çalışanı adına yurttaşlara görevlerini yeniden hatırlattı.

ulusal.com.tr

Akdeniz Üniversitesi