Twitter kararına ilk itiraz İşçi Partisi avukatlarından

Twitter kararına ilk itiraz İşçi Partisi avukatlarından

İşçi Partisi avukatları, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişimi engelleyen mahkeme kararının kaldırılması talebiyle 22/03/2014 tarihinde İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar Hüseyin Çobanoğlu ve Tayfun Taşlıoğlu tarafından mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 3 Şubat'ta aldığı kararla Twitter.com sitesinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eliyle engellenmesinin “İnternete sansür” olduğu vurgulandı. Kararın hukuka ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilen dilekçede, şu ifadelere yer aldı:

Milyonlarca insanın ifade özgürlüğüne engelleme

“Ülke kamuoyu ve hatta uluslararası kamuoyunun haber alma, haber verme ve düşünceleri ifade açısından en önemli, en hızlı aracı olduğu tartışılmaz olan bu siteye erişimin engellenmesi kararı haber alma- haber verme ve ifade özgürlüğüne ağır yaralar verdiği gibi, karar ulusal ve uluslararası toplumda da kaygı, tepki ve öfkeyle karşılanmıştır.

Milyonlarca insanın aynı anda ve tek bir kararla ifade özgürlüğünün engellenmesinin, haber alma ve haber verme hakkının bertaraaf edilmesinin hiçbir açıklaması olamaz. Karar Anayasa'ya açıkça aykırıdır.”

ulusalkanal.com.tr

işçi partisi tayfun taşlıoğlu